Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd

Här delar jag med mig en middagstips som jag bjöd mina goda vänner i helgen! Nu finns det gott om tomater med färggranna vackra färger! Röda, gröna, oranga, gula! Nu får man verkligen passa på och skapa nya både kalla och varma sommarrätter med solmogna tomater! 🍅🍅🍅

Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd

5 from 1 vote
Difficulty: lätt
Portioner

4

styckem
Förberdelsetid

20

minutes
Tillagningstid

50

minutes

Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater, passar som den är, till ris eller potatis.

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé

  • 3 dl persilja, finhackad

  • 3 dl basilika, finhackad

  • Tomatvinägrett

  • Tomatvinägrett
  • 700 g tomater, gärna i olika färger

  • 100 g smör

  • 3 st vitlöksklyftor, skuren i skivor

  • 3 st schalottenlökar, skuren i skivor

  • 1/2 dl äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger

  • Salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och banka dem något. Salta och peppra och fyll dem med finhackade basilika och persilja. Rulla och håll ihop dem med hjälp av några tandpetare. Salta och peppra filéerna på ytan.
  • Stek i ugnen på 120 grader, gärna med 50% ånga (om ugnen har en sådan funktion), till en innertemperatur på 63 grader. Det tar ca 25 minuter.
  • Dela tomatens i lagom grova bitar. De mindre tomatens ska delas i mitten.
  • Smält smöret och tillsätt tomaterna och löken och låt dem stekas på låg värme i ca 15 minuter. De ska inte få färg utan bara bli mjuka.
  • Tillsätt vinäger och sjud tills det mesta av vätskan är borta och fått en tjockare konsistens. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Lägg de fyllda kycklingfiléerna på tomatvinägretten och dekorera med basilikablad!
  • Servera denna ljuvliga, smakrika rätt med en bit surdegsbröd.

Saras Notis

  • Ett glas kallt Rosévin skulle passa helt perfekt till denna rätt! 🥂Voilà! 👌Bon appétit! 😋🍅❤️☀️

Testade du detta receptet?

Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott

Lagade du det här receptet?

Like us on Facebook

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.