Här delar jag med mig en middagstips som jag bjöd mina goda vänner i helgen! Nu finns det gott om tomater med färggranna vackra färger! Röda, gröna, oranga, gula! Nu får man verkligen passa på och skapa nya både kalla och varma sommarrätter med solmogna tomater!
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
4
styckem20
minutes50
minutesMatig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater, passar som den är, till ris eller potatis.
Ingredienser
600 g kycklingbröstfilé
3 dl persilja, finhackad
3 dl basilika, finhackad
Tomatvinägrett
- Tomatvinägrett
700 g tomater, gärna i olika färger
100 g smör
3 st vitlöksklyftor, skuren i skivor
3 st schalottenlökar, skuren i skivor
1/2 dl äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och banka dem något. Salta och peppra och fyll dem med finhackade basilika och persilja. Rulla och håll ihop dem med hjälp av några tandpetare. Salta och peppra filéerna på ytan.
- Stek i ugnen på 120 grader, gärna med 50% ånga (om ugnen har en sådan funktion), till en innertemperatur på 63 grader. Det tar ca 25 minuter.
- Dela tomatens i lagom grova bitar. De mindre tomatens ska delas i mitten.
- Smält smöret och tillsätt tomaterna och löken och låt dem stekas på låg värme i ca 15 minuter. De ska inte få färg utan bara bli mjuka.
- Tillsätt vinäger och sjud tills det mesta av vätskan är borta och fått en tjockare konsistens. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Lägg de fyllda kycklingfiléerna på tomatvinägretten och dekorera med basilikablad!
- Servera denna ljuvliga, smakrika rätt med en bit surdegsbröd.
Saras Notis
- Ett glas kallt Rosévin skulle passa helt perfekt till denna rätt! Voilà! Bon appétit!
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook