"Tack Sara för den goda ansjovispajen! Ett utmärkt alternativ till Jansson. Har tagit en bit som appetizer ett par dagar för det var en så stor bit jag fick. "
[yasr_visitor_votes size="medium"]
[yasr_visitor_votes size="medium"]
Här kommer receptet till goaste Chokladmadeleinekakor doppade i chokladganache och dekorerade med hackade pistaschnötter och hasselnötter. 😋
Ingredienser:
Gör så här:
Voilà! Bon appétit! 😋❤️
Brasan är på, ett rykande väldoftande te på soffbordet, feel good boken i handen , och det hörs en behaglig lugn klassisk musik i bakgrunden. Det känns som att linda in själen runt en mjuk filt av sammet och be den galopperande tiden att sakta ner.
Om det finns en rätt i världen som mitt på
ben kommer aldrig säga nej till är det väl KÅLPUDDING!
Det är hans älsklingsrätt och han kan äta den hela året utan att tröttna!
På vinterhalvåret använder jag gärna mycket kål av alla slag.
Otroligt nyttigt och gott!
Idag bjöd på denna klassiker men med min egen vändning!
Jag använder gärna höstäpplen i mina höst och vinter rätter!
Syran i höstäpplen lyfter upp smaken till en högre nivå och ger den lilla extra till en vanlig vardagsrätt!
[yasr_visitor_votes size="medium"]
Vintersolen strålade generöst över staden och värmde upp kropp och själ! Känslan av tacksamhet fyllde mitt hjärta redan på morgonkvisten!
Mina vackra och saftiga Saffran/apelsin Madeleinekakorna fick mycket varm uppmärksamhet! Det gläder mig innerligt!
Veckorna framtill julafton kommer jag lägga ut ett antal av mina beprövade favorit jul-recept och hoppas att ni blir inspirerade.
Det känns att vi i år mer än någonsin behöver krydda julen med extra kärlek och värme!
På tal om värmande kryddor bakade jag idag JULKRYDDADE
MADELEINEKAKOR med kanel och nymortlade kardemummakärnor! Supermysigt!
Doften av de ljuvliga julkryddorna spred en mysig julstämning i vårt bo.
Madeleineformar
En regnig och blåsig novemberdag som påminner om den långa vintern som är på ingång.
På kvällstimmarna brukar jag mysa framför en härligt sprakande brasa och njuter av flammornas lekfulla rörelser. Då fylls jag av en rofylld känsla inombords. Det hörs regnet och blåsten som piskar fönsterrutorna utanför och det är skönt att krypa upp i soffan i vintermörkret.
Höst och vintermånaderna är högtid för värmande soppor och grytor. Redan igår kväll planerade jag dagens smakrika rätt!
Bœuf bourgogne à la Sara!
En klassiker som man lagar lite efter smak och tycke.
[yasr_visitor_votes size="medium"]
En ny vecka med massa mat-inspirationer och hopp!
Idag bjuder jag på en rustik äppelpaj!
En enkel och idealisk dessert på en regnig måndag!
Det finns många varianter på rustika äppelpajer! I Franrike har man oftast mandelkräm på pajskalet och sen lägger man tunna äppelskivor ovanpå. Jättegott men jag har bakat min egen variant med Cassonade (brunt rörsocker! Det finns på Ica Fokus) och kanel.
Det finns över 13 olika svenska äppelsorter! Jag är mycket förtjust i var och ett av dem men just till äppelefterrätter använder jag gärna Ingrid Marie. Smaken är frisk och syrlig med lite kryddig aroma.