Biff stroganoff

En härlig söndagsmorgon i september! Luften är klar och himlen är blå! Sakta, sakta vaknar upp Bordeaux ur sin djupa sömn.  Det hörs enstaka röster från livet utanför! Fåglarna kvittrar glatt utan att skänka en enda tanke på hösten! Mina penséer som jag planterat i tidig sommar blommar fortfarande i full prakt! Morgonsolen strålar generöst på blommorna på balkongen och jag sitter alldeles intill och njuter av mitt morgonté! ☕️🌺☀️

Efter en härlig frukost sätter jag igång med middagen! Ett par grannar kommer på besök till middag så det är lika bra att kavla upp armarna och förbereda en gammal goding. 😋😋😋

 

Igår på matmarknaden köpte jag högrev från en gård utanför Bordeaux. Det ska bli Biff Stroganoff!

 

En rätt som jag av någon konstig anledning inte lagat i flera år!  Den går jättebra både till ris eller surdegsbröd! Det passar alldeles utmärkt med ett kryddigt rött vin från Bordeaux.
10 min förberedelse 30 min tillagningstid
Biff stroganoff
600 g högrev

200 g  små champinjoner

1 msk hackad gräslök

1 msk paprikapulver

1 msk tomatpuré

1 msk ketchup

2 dl vitt vin

2 dl matlagningsgrädde

1 tsk dijon senap

50 g smör

Salt/peppar

Hackad bladpersilja att garnera med.

 

Gör så här:

1.) Skär köttet i strimlor.

2.) Fräs champinjonerna och gräslöken i 5 minuter på svag värme utan att få färg. Strö över paprikapulver och fräs ytterligare ett par minuter till. 3.) Lägg i köttet och fräs ihop på medelvärm i 5 min.

4. ) lägg i resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme i minst 45 min. 

 

Smaka av med salt och peppar.

 

Voilà! Bon appétit!

[yasr_visitor_votes size="medium"]

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.