Efter en härlig frukost sätter jag igång med middagen! Ett par grannar kommer på besök till middag så det är lika bra att kavla upp armarna och förbereda en gammal goding.
Igår på matmarknaden köpte jag högrev från en gård utanför Bordeaux. Det ska bli Biff Stroganoff!
En rätt som jag av någon konstig anledning inte lagat i flera år! Den går jättebra både till ris eller surdegsbröd! Det passar alldeles utmärkt med ett kryddigt rött vin från Bordeaux.
10 min förberedelse 30 min tillagningstid
Biff stroganoff
600 g högrev
200 g små champinjoner
1 msk hackad gräslök
1 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijon senap
50 g smör
Salt/peppar
Hackad bladpersilja att garnera med.
Gör så här:
1.) Skär köttet i strimlor.
2.) Fräs champinjonerna och gräslöken i 5 minuter på svag värme utan att få färg. Strö över paprikapulver och fräs ytterligare ett par minuter till. 3.) Lägg i köttet och fräs ihop på medelvärm i 5 min.
4. ) lägg i resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme i minst 45 min.
Smaka av med salt och peppar.
Voilà! Bon appétit!
[yasr_visitor_votes size="medium"]