Ugnsrostad Pumpa med Kastanj
4
portioner15
minutes30
minutesHögtid för PUMPOR nu! Runt om i stan syns stora, oranga pumpor utanför affärer och portar som prydnad men personligen föredrar jag att laga goda rätter med dem.
Pumpor är hösten vackraste tillvaro enligt mig. De finns i olika vackra färger och former.
Alla är inte lika goda för att användas i matlagning. Mina favoriter är butternut och potimarron. Idag gjorde jag UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
POTIMARRON är en ganska liten pumpa med rätt hårt skal. Den har lite kastanj-smak vilket man kan förstärka genom att tillsätta kastanjer när man lagar till den. Pumpasoppa av POTIMARRON blir också fantastiskt god.
Ingredienser
800 g Potimarron Pumpa
225 g vattenkastanjer i vatten (1 burk)
2 st stora höstäpplen, t ex Ingrid Marie
1 st stor rödlök
6 msk olivolja
2 msk couscous krydda (finns i välsorterade matbutiker)
3 msk honung
50 g hasselnötter, mandlar, pumpakärnor och russin
Salt och nymalen svartpeppar
Dekoration: koriander blad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°.
- Tvätta av pumpan ordentligt och skär den i mitten samt ta bort kärnhuset och frön. Skär varje halva i 4-5 cm klyftor.
- Tvätta av äpplen och skär bort kärnhuset och dela dem i 4 cm klyftor.
- Skala och skär löken i 2 cm skivor. Häll av kastanjvattnet.
- ägg puman, äpplen, löken och kastanj i en ugnsfast form och krydda med couscous krydda och häll över olivolja samt ringla honung. Salta och peppra.
- Tillsätt nötterna, frön och russin och blanda väl så alla ingredienser får kryddorna och oljan runt om. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
- Dekorera med koriander eller persilja blad.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook