Ugnsrostad Pumpa med Nötter

Ugnsrostad Pumpa med Kastanj

5 from 1 vote
Difficulty: lätt
Portioner

4

portioner
Förberedelse

15

minutes
Tillagningstid

30

minutes

Högtid för PUMPOR nu! Runt om i stan syns stora, oranga pumpor utanför affärer och portar som prydnad men personligen föredrar jag att laga goda rätter med dem.
Pumpor är hösten vackraste tillvaro enligt mig. De finns i olika vackra färger och former.
Alla är inte lika goda för att användas i matlagning. Mina favoriter är butternut och potimarron. Idag gjorde jag UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.

POTIMARRON är en ganska liten pumpa med rätt hårt skal. Den har lite kastanj-smak vilket man kan förstärka genom att tillsätta kastanjer när man lagar till den. Pumpasoppa av POTIMARRON blir också fantastiskt god.

Ingredienser

  • 800 g Potimarron Pumpa

  • 225 g vattenkastanjer i vatten (1 burk)

  • 2 st stora höstäpplen, t ex Ingrid Marie

  • 1 st stor rödlök

  • 6 msk olivolja

  • 2 msk couscous krydda (finns i välsorterade matbutiker)

  • 3 msk honung

  • 50 g hasselnötter, mandlar, pumpakärnor och russin

  • Salt och nymalen svartpeppar

  • Dekoration: koriander blad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°.
  • Tvätta av pumpan ordentligt och skär den i mitten samt ta bort kärnhuset och frön. Skär varje halva i 4-5 cm klyftor.
  • Tvätta av äpplen och skär bort kärnhuset och dela dem i 4 cm klyftor.
  • Skala och skär löken i 2 cm skivor. Häll av kastanjvattnet.
  • ägg puman, äpplen, löken och kastanj i en ugnsfast form och krydda med couscous krydda och häll över olivolja samt ringla honung. Salta och peppra.
  • Tillsätt nötterna, frön och russin och blanda väl så alla ingredienser får kryddorna och oljan runt om. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  • Dekorera med koriander eller persilja blad.

Testade du detta receptet?

Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott

Lagade du det här receptet?

Like us on Facebook

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.