Saffranskokoskuber
Antal
15
stFörberedelse
15
minutesTillagning
15
minutesDet är juletid nu och SAFFRAN står högst på inköpslistan! I mitt kök används saffran året runt med stort nöje!
Här kommer ett glutenfritt recept på SAFTIGA SAFFRANSKOKOS-KUBER!
Dessa ljuvliga KOKOSKUBER passar perfekt på julbordet och är älskade av både stora och små. 😋😋
Ingredienser
125 g smör
1/4 dl glykos
1 1/4 dl rörsocker
1 krm vaniljpulver
2 st kuvert saffran
3 st ägg
200 g kokosflingor
Smör att smöra formarna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret med glykos och häll i sockret. Koka 5-10 minuter under omrörning tills blandingen har fått lite färg.
- Blanda kokosflingor med vaniljpulver och saffran samt tillsätt äggen. Blanda väl.
- Häll sockerlagen i kokossmeten och rör ihop.
- Smöra en silikonform i kubformar och fyll formarna med smeten.
- Grädda i ca 10-15 minuter eller tills kakorna har fått gyllene färg i mitten av ugnen. L
- Låt svalna innan ni stjälper upp kakorna.
Saras Notis
- Om ni inte har silikonformar, kan ni klicka ut smeten på bakplåtspapper i form av fina toppar.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook