En fredag i september

Solen skiner och luften behaglig varm! Jag väcks av livet utanför huset och kommer på att jag lämnade fönstret mot gatan helt öppet i natt. Jag hör passerande människor som konverserar livligt om ditt och datt. Det finns ett 3 boulangerie i vår smala gatan och doften av nybakat bröd fyller hela min kropp! En ny dag! Dags att gå upp! Jag sätter på radion, Chérie FM, min favorit! Goa franska och engelska låtar som i jämna emellanåt avbryts av en massa reklamer. Gas-spisen är på och det blir en god och krämig fransk omelett som gör att man kan stå sig framtill lunch. Fortfarande kläddi pyjamas sätter jag mig i pation och njuter av min morgonte och samtidigt följer jag med ögonen sparvarna som flyger lekfullt in och ut i våra gröna cypresser. Hur mysigt som helst! Vilken frihet!


Mina dagar är lite olika planerade eller inte planerade alls! Ibland är det himla skönt att ta dagen som den kommer! Utan förväntningar med öppna sinnen! Bejakande, mottaglig och omfamnande! Jag bestämmer mig att ta en rask promenad till Rue Notre Dame via parken Jardin public. Parken är otroligt vacker och stillsam. Den påminner mig mycket om Slottskogen i Göteborg faktiskt! Här ser man barn som leker glatt på lekplatsen, äldre människor som sitter på de gröna parkbänkarna och vilar benen, ungdomar som letar efter Pokémon, aktiva människor som stressar av sig genom en rask löpning runt grönskapet, lydiga/olydiga hundar som följer sin husse och matte villigt/ovilligt! En salig blandning av livets alla färger helt enkel! Rue Notre Dame i Bordeaux är känd för sina oerhört vackra antik affärer.


Det finns specifik en familj som i 4 generationer har jobbat med antikhandel. Deras antika föremål är oemotståndligt vackra. Mamman i familjen heter Vivian och är otroligt varm och karismatisk person. När jag går förbi deras skyltfönster ser jag henne som står och förklarar historien bakom en stor spegel från 1800-talet. Hon får syn på mig och vinkar glatt. Madam Vivian talar bara franska förstås men på något konstigt sätt förstår vi varandra!! Hon vet att jag är ute efter en antik himmelsäng, ciel de lit. När hon är klar med kunden går vi till cafét bredvid för att kunna prata ostört. Hon berättar att hon har hittat himmelsängen som jag vill ha och visar mig en bild! Jag lyser upp av glädje! Den är helt perfekt! Vi "tjatar" om allt och inget. På eftermiddagen ska den leverans till mig! Sagt och gjort! Min vackra himmelsäng som en gång i tiden hängde över ett adligt par på ett 1700-tals château hissas upp över vår säng! Resultatet ser du på bilden.

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.