Citronpaj
8
stycken15
minutes40
minutesJan kan inte säga tillräckligt mycket om hur magisk citron är! Citron är min bästa vän i köket! En superfavorit råvara som jag inte klarar mig utan. Den är solgul vacker, ljuvligt frisk och galet sur!
Tillsätt några droppar citronsaft och nästan vilken anrättning som helst får ett smaklyft. Den har dessutom väldigt lätt att umgås med andra smaker, såväl söta som salta.
Flera medlemmar har frågat efter en riktigt god TARTE AU CITRON-CITRONPAJ! En paj som är mycket vanlig och uppskattad i Franrike!
Sagt och gjort! Här kommer ett ljuvligt recept på citronpaj som smälter i munnen!
Jag bjöd mina goda grannar på den här läckra, syrliga citronpajen idag! De blev mer är nöjda!
Ingredienser
- PAJSKAL
100 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl vetemjöl (helst special)
1 st äggula
1 msk florsocker
1 msk kallt vatten
- FYLLNING
5 st ägg
4 st citroner, eko
1 msk citronskal
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
- Dekoration
Florsocker och citronskivor
Instruktioner
- PAJSKAL
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, vetemjöl, äggula, florsocker och vatten. Nypa ihop med lätt hand till en smidig deg.
- Kavla ut degen mellan 2 plastfilm och täck en springform som mäter ca 24 cm i dm.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det är ljust gyllenfärgat. Ta ut pajskalet och och låt kallna. - FYLLNING
- Vispa äggen fluffigt i en bunke. Pressa ner saften från citronerna och riv ner 1 msk citronskal.Tillsätt vispgrädde och socker och vispa ordentligt.
- Fyll den avsvalnade pajskalet med citronkrämen och grädda pajen i ca 30 minuter, tills krämen har stannat och fått en fast konsistens.
- Låt pajen svalna. Dekorera pajen med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook