Hallonkakor med lime

Imorgon 31 okt är det Alla Helgons dag och och Halloween. En dag som de döda uppmärksammas, fast på väldigt olika sätt! 😉👻🎃

Just den här helgen tänker jag lite extra på LIVET i stället! Jag tänker hur värdefullt och meningsfullt det är att leva och göra gott och göra skillnad för andra. Jag tänker på människor som inte längre finns med oss men ändå finns inom oss och lever i våra minnen.
Via massmedier matas vi dygnet runt med en massa negativa, kärlekslösa händelser runt i världen. Händelserna som påverkar vår sinnesro mer eller mindre!
För min del har jag bakat, lagat mat och bjudit folk på något gott för att kunna styra tankarna till något som ger glädje och positiv energi.
Igår kväll efter Aktuellt kl 21.00 var det dags igen! Då bakade jag dessa gulliga små hallonkakor med lime smak. Friska och super fräsch små saftiga kakor som påminner om soliga, kärleksfulla stunder som värmer hjärtat! ❤️

Ingredienser
2 ekologiska lime
120 g smör och lite till formarna
3 ägg
150 g rörsocker
200 g vetemjöl special
1 tsk bakpulver
200 g hallon eller röda vinbär.
Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.


Tvätta lime med varmt vatten och riva skalet med en liten zestjärn. Pressa lime, båda 2. Smält smöret i en liten kastrull och häll limesaften i det smälta smöret. Lägg åt sidan.

   

Vispa ägg , socker och limezest pösigt.

Blanda mjölet med bakpulver och blanda i äggsmeten lite i taget. Tillsätt även det smör/limesaft blandningen i smeten. Blanda väl! Inga klumpar!

   

Smöra små silikon formar och klicka i smeten upptill 2/3 del.

Stoppa 2 hallon i varje form. Grädda i ca 12 minuter till de har fått en vacker gyllene färg. Låt dem svalna en liten stund innan du stjälper upp dem ur formen.

   

Voilà! Bon appétit! 😋❤️

   

Ps. När mina hallon var slut, använde jag röda vinbär i stället. Lika gott och fräsch! 😋😋😋

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.