Fransk Oxsvansgryta
Portioner
4
stFörberedelse
30
minutesTillagning
2
hoursIngredienser
1 kg oxsvans
3 msk vetemjöl
2 msk smör
5 1/2 dl rött vin
1 dl oxfond alt 2 buljongtärningar i 4 dl kokt vatten
400 st morötter, skalade och skurna i 5 cm bitar
1 st burk krossade tomater, 400 gr
1 st stor gullök, hackad
Färsk rosmarin
Färsk timjan
Salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Torka av köttbitarna. Salta och peppra och mjöla dem runtom.
- Hetta upp smöret i en rymlig gryta och bryn köttet runtom så de får lite färg. Lägg köttbitarna på ett fat.
- Hacka löken och fräs lätt ihop med morötterna i fettet som är kvar i grytan i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll i vin, fonden eller buljongen , krossade tomater, timjan och rosmarin.
- Låt det sjuda på svag värme under lock i minst 3 timmar, tills köttet släpper lätt från benet.
- Servera med ugnsgrädda rotfrukter eller potatis eller surdegsbröd.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook