Smula jästen i en bunke. Smält smöret; tillsätt mjölken och ljumma till fingervarmt, 37 grader. Tillsätt saffranet och låt att dra i 10 minuter.
Sätt
ugnen på 175 grader (varmluft 155 grader). Vispa ägg , socker och
vaniljsocker pösigt. Smält smöret och låt det svalna och häll det i
äggvispet.
Skölj av rabarbern och skala bort det tunna yttre skiktet på
rabarber-stjälkarna och dela dem i 2 cm bitar. Blanda rabarberbitarna
med 1 msk potatismjöl och rör om.
Blanda ihop de torra ingredienserna
och vänd sedan i ägg/smör blandningen. Blanda ordentligt! (Inga
klumpar).
Smöra och bröa en springform, i 20 diameter. Häll smeten i
formen och stoppa ner rabarberbitarna i.
Grädda kakan i 35 minuter.
Kontrollera med en provsticka så du kan se om kakan är genomgräddad i
mitten. Den ska också ha en vacker gyllenbrun yta. Ta ut kakan och låt
den svalna i formen.
Njut av den i solsken tillsammans med klick
vaniljglass eller lättvispad grädde!
Voilà, bon appétit