Vit sparris med äggsås
Portioner
4
styckenFörberedelse
30
minutesTillagning
40
minutesNu är det dags att frossa i vit sparris!
Idag bjöd jag på brynt vit sparris med äggcréme! En enkel och elegant förrätt och otroligt gott!
Ingredienser
1 st knippe vit sparris
2 l vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk citronsaft
- Ingredienser till Äggsåsen:
4 st äggulor
50 g brynt smör
1 1/2 dl créme fraiche
havssalt
- Garnering
Mandelflarn
Dragon
Ärtskott
Nymalen svart peppar
Instruktioner
- Skala och koka sparrisen i vatten med salt, socker, och lite citronsaft. Känn efter med sticka när sparrisen är färdig.
- Rör sakta ihop alla ingredienser för äggsåsen över svag värme till såsen tjocknar. Smaka av med salt.
- Rosta mandelflarn i en torr panna på låg värme. Lägg upp sparrisen och ringla över äggsås. Strö över mandel, dragonblad, och ärtskott. Avsluta med nymalen svartpeppar.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook