Sallad med Varmrökt Lax
Portioner
4
stFörberedelsetid
20
minutesTillagningstid
25
minutesDen här superenkla och fräscha salladen bjöd jag på när en god vän från Onsala kom på besök vid lunchtiden.
En lättsam men ändå matig lunch som passar bäst på vintern!
Ingredienser
2 st lagom stora sötpotatisar
225 g färdigkokta rödbetor
2 msk smör med extra salt + 2 msk olivolja
1 st romansallad, sköljd och skuren i lagom stora bitar
30 g mâchesallad, färdig sköljd
30 g babyspenat, färdig sköljd
125 g varmrökt lax
2 msk rostade pumpafrön
2 msk olivolja av hög kvalité att ringla över
Dekoration: hallon
Instruktioner
- Skala sötpotatisar och skär de i 2 cm kuber.
- Skär rödbetorna i lagom stora klyftor.
- Värm en stekpanna och stek potatisen på medelvärme tills den har fått färg och en fin yta. Kontrollera att den är klar och mjuk på insidan. Det tar ca 15 minuter.
- Salta (flingsalt) och peppra. Låt potatisen rinna av på ett hushållspapper.
- Stek rödbetorna i samma panna i ca 10 minuter. Salta (flingsalt)och peppra. Lägg rödbetorna rinna av på ett hushållspapper
- Lägg alla gröna blad på ett vackert fat och fördela de stekta sötpotatisarna och rödbetorna över salladsbladen. Arrangera fint med varmrökt lax över salladen. Strö rostad pumpafrön och dekorera med några hallon.
- Ringla olivolja över salladen precis innan serveringen.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook