Den här smarriga, vackra chokladtårtan bakade jag igår och la ut bilden på samma dag!
Ett antal vänner har frågat efter receptet, med all rätt! Här kommer det! 😊
Course: Baka, Dessert, Efterrätter, Recept
Chokladtårta
Otroligt smarrig chokladtårta med fyllning av aprikos och färska bär.
Antal
10-12
bitarFörberedelse
25
minutesTillagningstid
35
minutesIngredienser
- Chokladbotten
4 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk blockchoklad av god kvalité (70 % cacao)
50 g smör
1,5 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 krm salt
- Tryffel-glasur
300 g mörk choklad av hög kvalité (70% cacao)
2,5 dl vispgrädde
3/4 dl rörsocker
50 g smör, rumstempererat
- Fyllning
1-2 dl aprikossylt
Instruktioner
- Chokladbotten:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 155 grader).
Vispa ägg , socker, vaniljsocker och salt pösigt. Smält smöret med choklad. - Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner detta i äggblandningen tillsammans med smörchokladen. Rör allt till en jämn smet och häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter.
- Grädda i cirka 35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan i 2 bottnar
- Tryffelglasyr:
Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädden, tillsätt socker och rör om till det lösts upp. Ta kastrullen från plattan och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt smöret i små klickar. Rör till en slät tryffel. - Montering:
Lägg aprikossylten mellan bottnarna. Bred ut tryffel-glasyren över tårtan. Spritsa grädde runt både kanterna och även i mitten. Dekorera med färska bär!
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook