Aprikospaj med Mandelmassa och Honung

fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt och gjort! Här kommen en ljuvlig och sötsyrlig APRIKOSPAJ MED MANDELMASSA OCH HONUNG! 🍑😋😍

Jag hoppas att ni har haft ett underbart midsommarfirande med familj och vänner.

Aprikospaj med Mandelmassa och Honung

5 from 1 vote
Course: UncategorizedDifficulty: lätt
Portioner

6

st
Förberedelse

30

minutes
Tillagning

30

minutes


Den lena, vackra, gyllene, solvarma, söta färska aprikosen är värd att avnjutas i många rätter, framförallt i fräscha efterrätter och desserter!

Ingredienser

  • 100 g smör, rumstempererat

  • 2 dl vetemjöl

  • 0,5 dl rörsocker eller vanlig strösocker

  • 1 tsk kallt vatten

  • Fyllning
  • 75 g mandelmassa

  • 3/4 dl vispgrädde

  • 3/4 dl créme fraiche

  • 1 st ägg

  • 6 st färska aprikoser

  • 1 msk flytande honung

  • 1 msk flagad mandel

Instruktioner

  • Pajskal
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg mjöl och socker i en bunke. Klicka ner smöret och droppa i vattnet och vispa med elvisps snabbt ihop till en deg. Med mjöliga händer tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 20 cm i diameter.
  • Nagga botten och ställ formen kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter och ta därefter ut det ur ugnen.
  • Fyllning
  • Riv mandelmassan och vispa ihop den med grädde, créme fraîche och ägg. Dela och Kärna ur aprikoserna.
  • Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Fördela aprikoserna med snittytan nedåt i fyllningen. Ringla över honung samt strö flagad mandel över och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Testade du detta receptet?

Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott

Lagade du det här receptet?

Like us on Facebook

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.