Betor med Blåmögelost och Valnötter

Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både nyttigt och gott och i denna kan du med fördel blanda olika sorters betor. Följ receptet eller titta på steg för steg videon för att se hur du tillagar denna nyttiga och goda sallad.

Visste du att rödbetor är kulturväxter och att de har odlats i tusentals år. De härstammar från den vilt växande strandbetan (som också är ursprunget till mangold) som finns vid Medelhavet. Guldbetor och polkabetor är nära besläktade med rödbetor. Polkabetor har en fantastisk färg och påminner, precis som namnet säger, om polkagrisar.

Betor med Blåmögelost och Valnötter

5 from 1 vote
Course: Förrätt, Plockmat, Recept, Sallader och tillbehör, vegetarisktDifficulty: lätt
Portioner

4

st
Förberedelsetid

15

minutes
Tillagningstid

25

minutes

Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både nyttigt och gott och i denna kan du med fördel blanda olika sorters betor.

Ingredienser

  • 12 st Betor - rödbetor, gulbetor eller polkabetor

  • 150 gr grönmögelost

  • 1 dl valnötter, grovhackade

  • 2 msk flytande honung

  • 1 msk olivolja

  • salt och nymalen svartpeppar

  • färsk oregano eller mynta

Instruktioner

  • Koka och skala betorna med ca 1 msk salt per liter vatten. Koka dem mjuka 15-20 minuter beroende på storleken. Prova med sticka om de är färdiga. Dela dem sedan i mindre bitar och lägg på ett vackert fat.
  • Smula osten över och strö över valnötter. Ringla över honung och olivolja. Salta och peppra. Avsluta med några oregano- eller myntablad.

Receptvideo

Saras Notis

  • Servera direkt medan betorna är varma så att osten börjar smälta över dem. Perfekt som en lättare lunch om du servera den tillsammans med en bit fisk eller kött. Annars passar den utmärkt som tillbehör till kvällens middag.

Testade du detta receptet?

Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott

Lagade du det här receptet?

Like us on Facebook

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.