Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
Portioner
4
styckenFörberedelse
20
minutesTillagning
10
minutesHär kommer en magiskt god PANERAD TORSKRYGG MED SMAK AV HASSELNÖTTER OCH PARMESAN! En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Ingredienser
4 st torskfilér, ca 140 g á bit
3 msk olivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
- Panering
50 g vetemjöl
50 g hasselnötsmjöl
50 g parmesan, finriven
50 g smör, rumstempererat
1 msk vallmofrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till paneringen till en smulig konsistens.
Lägg torskrygg bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form. Salta och peppra och ringla över olivoljan. Fördela den smul-blandningen på varje fiskbit så de täcks ordentligt - Grädda torsken i ca 10 minuter. Stick en provsticka i fisken (tjockaste delen) och dra ut stickan och lägg den direkt på handleden. Om den är varm då är fisken klar.
- Koka färskpasta enligt anvisningen på paketet och strö över riven parmesan och servera tillsammans med den panerade fisken!
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook