Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Dessa röda frukter har många gemensamma smakämnen. Tomater har en hel del jordgubbefuranon - för den som är intresserad av mat på molekylnivå.
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Portioner
4
servingsFörberedelse
10
minutesTillagning
5
minutesDenna sallad är enkel att göra och otroligt fräsch och lite ovanlig för den som gillar att överraska sina och andras smaklökar.
Ingredienser
15 st Körsbärstomater
280 g Jordgubbar
1/2 st Rödlök, finhackad
1 kruka Koriander, grovhackad
1/2 st lime, saft
1 msk olivolja
1 krm salt
Instruktioner
- Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Tvätta och skär tomaterna i mitten. Finhacka löken och grovhacka koriander. Blanda alla ingredienser försiktigt i en skål.
- Pressa limen och blanda med olivolja och smaka upp med salt. Ringla dressingen över salladen precis innan serveringen. Dekorera med korianderblad. Servera gärna på små surdegs crackers eller fröknäcke.
Bon Appétit!
Saras Notis
- Vill du få salladen matiare så kan du lägga till fetaost eller mozzarella.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook