Pumpasoppa
Portioner
4
servingsFörberedelse
15
minutesTillagning
25
minutesIngredienser
1 st butternutpumpa i mellanstorlek
1 st röd lök
4 msk olivolja
1 msk smör
2 st stora morötter
2 cm ingefära
7 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (1 msk buljong utspädd i 7 dl kokande vatten)
Till servering: persiljekräm, grovhackade valnötter , créme fraîches och krutonger
Instruktioner
- Skala butterhet och ta bort kärnhuset och fröna samt dela den i små tärningar. Skala morötterna och ingefära och skär även dessa i små bitar . Skala och finhacka löken.
- Värm upp en rymlig gryta och fräs löken i olivolja och smör på medelvärme i ett par minuter utan att den får färg. Tillsätt morot, pumpa och ingefära. Fräs ihop i 5 minuter. Häll i buljongen och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Persiljekräm: 4-5 persiljestjälkar, 1 stor vitlöksklyfta, 6 msk olivolja, salt och peppar.
Gör så här: Mixa ihop alla ingredienser till en ganska lös konsistens. - Servera soppan i vackra soppskålar. Droppa persiljekrämen över och strö över grovhackade valnötter eller rostade pumpafrön. Créme fraîches och krutongen kan serveras vid sidan om.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook