Piémontaise Potatissallad

Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!

En mättande och mycket fräsch tillbehör som passar bäst på sommaren! ☀️

Detta är en fransk sallad med enkla ingredienser som härstammar från den italienska regionen, den har fått sitt namn efter piemontese-regionen. Receptet har sedan dess verkligen förvandlats och har blivit ett eget franskt recept så mycket att det blir en ikonisk nationalrätt. Här få ni min version.

Bon appétit!

Piémontaise Potatissallad

5 from 2 votes
Course: UncategorizedDifficulty: lätt
Portioner

4

st
Förberedelse

20

minutes
Tillagning

5

minutes

Det går alldeles utmärkt att ta bort skinkan ifall man är vegetarian! Den blir lika god!

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis eller små mandelpotatis

  • 10 små plommontomater eller cocktail tomater

  • 400 g kokt skinka i tärningar

  • 20 st små cornichons

  • 15 st syltlökar

  • 1 msk dragon, finhackad

  • 2,5 dl majonnäs

  • 1 nypa nymalen svartpeppar

  • 1 nypa sal

Instruktioner

  • Tvätta och borsta rent färskpotatisen och koka den med skal på i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Häll ut vattnet och låt potatisen svalna en stund. Om du använder mandelpotatis så måste den skalas efter koktiden. Dela potatisen i lagom små bitar.
  • Skölj av tomaterna och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Skär dem i mitten.
    Skär Cornichons i slantar och finhacka dragon.
  • Blanda alla ingredienser. Salta och peppra.Ställ den i kylen framtill serveringen.

Saras Notis

  • Om du vill göra denna ljuvliga potatissallad ännu matigare, kan du även tillsätta 3 grovhackade hårdkokta ägg.

Testade du detta receptet?

Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott

Lagade du det här receptet?

Like us on Facebook

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.