Blodapelsinggratäng med apelsinblomvatten
Milt, grått och regnigt! 🌧 Tråkigt att snön blir till slask men det hörs kvittrande fåglar här och var!
Morgonljuset är påtagligare och vårkänslan kryper smygande i själen. Längtan till en bättre tid då vi kan umgås och kramas fritt har aldrig varit större! Framtill dess får vi hålla ut ett tag till! ❤️
För någon vecka sen skrev jag om citrusfrukter bl a blodapelsiner! Jag är otroligt förtjust i blodapelsiner men tyvärr har den mycket kort säsong och därför passar jag på att skapa nya recept medan den fortfarande finns. 🍊
Ingredienser
4 portioner
4 blodapelsiner
3 dl vispgrädde
1 msk apelsinblomsvatten
4 äggulor
40 g rörsocker (knappt 1/2 dl)
1 tsk äkta vaniljsocker (råsocker blandad med vaniljpulver)
Gör såhär
Skär först bort ändarna på blodapelsiner. Skär bort skalet så att även den vita hinnan försvinner. Sen skär blodapelsinerna i rundlar.

I en liten kastrull värm upp grädden och apelsinblomsvatten. Vispa äggulorna med socker blankt och vitt. Häll i den varma grädden över äggsmeten medan du vispar oavbrutet i några minuter. Häll tillbaka ägg/grädd-blandningen i kastrullen och värm upp blandningen på LÅGVÄRME under oavbrutet vispning tills den tjocknar.
Obs! Blandningen får absolut INTE koka!

Fördela de blodapelsin-rundlarna i små ugnsfasta formar och häll krämen över. Tillsist strö över rörsocker/vaniljpulver-blandningen över krämen.
Grädda i 15 minuter på 175 grader

Voilà! Bon appétit! 😋❤️
SARAS NOTIS! Apelsinblomsvatten används som en smaksättare i många traditionella desserter inte bara i Mellanöstern utan även i västvärlden. I Franrike är ganska vanligt och t o m lyxigt med Créme brulée med apelsinblomsvatten.

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.