En vinterdag i Paris!
Ingen kunde utrycka det bättre än Audrey Hepburn: ”Paris is always a good idea”! Det ligger faktiskt något förtrollande över kärlekens huvudstad Paris, något som man inte riktigt kan sätta fingret på. Paris symboliserar Amour och många unga kärlekspar gifter sig just här och ännu fler åker hit för att bli upprymda av kärlekens magiska kraft. Den är melankolisk, feminin och oerhört spännande! Det är lätt att dras med Prisarnas höga fart men jag bestämmer mig att strosa runt i centra Paris och observera detaljerna som vanligtvis inte folk lägger märke till som t.ex olika former på franska balkonger, färgerna på de portarna som jag går förbi, gatumusikanters musikval, etc. 

 Jag går längs med Floden Seine och ibland stannar jag för att studera livet runt omkring mig. Vinden är svag och solen tittar fram i jämna emellanåt. I mitt sinne dansar jag och Paris i samma takt, lugnt och behagligt. Så småningom om befinner mig på Pont des Arts. Det som utmärker bron är ju förstås, « cadenas d’amour « , kärlekshänglås, en symbol för evig kärlek världen över. Jag ser ett ungt kärlekspar från China som fäster ett lås på bron och kyssas ömt. Jag blir varm om hjärtat och gläds med dem. Jag hade hört att borgmästaren i Paris hade beslutat att inga flera hänglås ska fästas på bron men det beslutet lyser med sin frånvaro! Med stor beundran över så många kärlekssymboler travar jag fram till Angle Quai Voltaire en gata full av exklusiva antikaffärer. Genom skyltfönstret observerar jag noggrant och nyfiket varje antikobjekt som det går att se inne i affären. Vackra gamla objekt som med stolthet talar om sin tid och historia och jag lyssnar väldigt noga för att inte missa något! 


Med lätta steg fortsätter jag min färd på samma gatan. Jag får syn på ett anrikt men ändå avslappnat café, La Frégate. Det är lunchtid och jag ser att de flesta bord är upptagna med lunchgäster. 


Med min knackliga franska frågar att det finns ett ledigt bord för att dricka en kopp te. Servitören svarar glatt och välkomnande: « bien sûr! Bienvenue! » och leder mig till ett fönsterbord. Jag har en utmärkt vy över både floden och Louvre. Han kommer tillbaka med menyn och jag väljer en av mina favoriter; Tarte aux pomes maison, och en kopp grönt te. Vintersolen strålar in genom fönstren och värmer både min kropp och själ! Efter en liten stund kommer servitören tillbaka och plaserar min beställning på mitt bord och säger med ett stort leende : « bon appétit »! « Merci beaucoup » svarar jag lite blygt. 


Jag tittar nyfiket runt i det otroligt mysiga café bistro och lägger märke till en ung tjej som läser sin bok med stor koncentration. Tanken slog mig: när var det sist jag såg en ung människa som sitter på ett café och håller en BOK och läser och inte en mobil?!?! Jag tänker för själv och jag känner en stor tacksamhet över min dag! Imorse, utan några som helst förväntningar välkomnade jag dagen och lämnade jag helt öppet för det som skulle stå på min upptäcksfärd i världens mest besökta stad, älskade Paris!

" pagelayer-tag="pl_text">

Ingen kunde utrycka det bättre än Audrey Hepburn: ”Paris is always a good idea”! Det ligger faktiskt något förtrollande över kärlekens huvudstad Paris, något som man inte riktigt kan sätta fingret på. Paris symboliserar Amour och många unga kärlekspar gifter sig just här och ännu fler åker hit för att bli upprymda av kärlekens magiska kraft. Den är melankolisk, feminin och oerhört spännande! Det är lätt att dras med Prisarnas höga fart men jag bestämmer mig att strosa runt i centra Paris och observera detaljerna som vanligtvis inte folk lägger märke till som t.ex olika former på franska balkonger, färgerna på de portarna som jag går förbi, gatumusikanters musikval, etc. 


 Jag går längs med Floden Seine och ibland stannar jag för att studera livet runt omkring mig. Vinden är svag och solen tittar fram i jämna emellanåt. I mitt sinne dansar jag och Paris i samma takt, lugnt och behagligt. Så småningom om befinner mig på Pont des Arts. Det som utmärker bron är ju förstås, « cadenas d’amour « , kärlekshänglås, en symbol för evig kärlek världen över. Jag ser ett ungt kärlekspar från China som fäster ett lås på bron och kyssas ömt. Jag blir varm om hjärtat och gläds med dem. Jag hade hört att borgmästaren i Paris hade beslutat att inga flera hänglås ska fästas på bron men det beslutet lyser med sin frånvaro! Med stor beundran över så många kärlekssymboler travar jag fram till Angle Quai Voltaire en gata full av exklusiva antikaffärer. Genom skyltfönstret observerar jag noggrant och nyfiket varje antikobjekt som det går att se inne i affären. Vackra gamla objekt som med stolthet talar om sin tid och historia och jag lyssnar väldigt noga för att inte missa något! 


Med lätta steg fortsätter jag min färd på samma gatan. Jag får syn på ett anrikt men ändå avslappnat café, La Frégate. Det är lunchtid och jag ser att de flesta bord är upptagna med lunchgäster. 


Med min knackliga franska frågar att det finns ett ledigt bord för att dricka en kopp te. Servitören svarar glatt och välkomnande: « bien sûr! Bienvenue! » och leder mig till ett fönsterbord. Jag har en utmärkt vy över både floden och Louvre. Han kommer tillbaka med menyn och jag väljer en av mina favoriter; Tarte aux pomes maison, och en kopp grönt te. Vintersolen strålar in genom fönstren och värmer både min kropp och själ! Efter en liten stund kommer servitören tillbaka och plaserar min beställning på mitt bord och säger med ett stort leende : « bon appétit »! « Merci beaucoup » svarar jag lite blygt. 


Jag tittar nyfiket runt i det otroligt mysiga café bistro och lägger märke till en ung tjej som läser sin bok med stor koncentration. Tanken slog mig: när var det sist jag såg en ung människa som sitter på ett café och håller en BOK och läser och inte en mobil?!?! Jag tänker för själv och jag känner en stor tacksamhet över min dag! Imorse, utan några som helst förväntningar välkomnade jag dagen och lämnade jag helt öppet för det som skulle stå på min upptäcksfärd i världens mest besökta stad, älskade Paris!

ABB8D382-37B1-4263-B48B-181889A8C9CF

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.