Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en springform med ca 24 cm i dm. Täck gärna botten av springformen med hushållspapper. Hacka chokladen. Smält chokladen tillsammans med smör över vattenbad i spisen.
Vispa ihop äggulor och socker. I en separat skål vispa upp vitorna till ett hårt slum. Vispa ner den smälta chokladen i äggulorna. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker. Vänd i äggvitorna lite i taget och blanda med en slickepott. Obs! Inte vispa! Viktigt att luften behålls i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Efter 20 minuter kontrollera med en provsticka eller tandpetare om kakan är klar i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Chokladganache
Koka upp grädden. Dra kastrullen från plattan och efter ett par minuter tillsätt chokladen och rör om försiktigt tills all chokladen har smält.
Rör sedan i smöret och glasera tårtan med ganachen.
Servera tårtan med lättvispad grädde och färska bär.
Saras notis! Anledningen att man vispa upp äggvitorna för sig är att kakan bli luftigare. Jag använder inte bakpulver i den här kakan. Då får kakan den rätta konsistensen.