Ännu en fin vinterdag med drygt 2 grader! Härligt!
I januari varje år brukar vi bo i vårt andra hem i Bordeaux. Förra året var ett märkligt år och 2021 har börjat i skuggan av förra året. Det blev ingen resa för vår del men vi får alltid göra det bästa av situationen. Pandemilagen träder kraft idag!
Jag tar en vecka i taget och hoppas på det bästa för hela världen! Allt kommer att bli bättre så småningom.
Imorse kände jag för en typisk fransk ”sockerkaka” ;
BISCUIT DE SAVOIE som jag hade smakat på mitt favorit café i Bordeaux; La Boulangerie de l’hôtel de ville.
Den här kakan har inte samma luftiga volym som en vanlig sockerkaka och anledningen är att man vispar ihop äggulorna med sockret för sig och äggvitan för sig. Sen blanda man ihop dem försiktigt. Dessutom bakas den här kakan med majsstärkelse och mjöl. Om ni föredrar en hel glutenfri BISCUIT DE SAVOIE så kan ni byta ut mjölet till mandelmjöl. En annan skillnad är att här använder man inte bakpulver. Detta påverkar så klart höjden på kakan.
Den här enkla kakan är helt utmärkt till 11.00 kaffet när ni inte vill lägga mycket tid på baka och ändå vill ni ha något gott till kaffet/teet.
[yasr_visitor_votes size="medium"]