Pain de Sara
3 dagar kvar till årets slut!
Ett nytt år med nya drömmar och mål, stora som små!
 
Allt vi måste bestämma är att vad vi ska göra med den tid som ges oss. Varje ögonblick ger oss chansen att älska, lära oss, drömma och bli mer än vi någonsin föreställt oss. Tid är en gåva och bara VI kan bestämma oss vad vi gör med den.
Corona pandemin har drabbat oss på många sätt. Många människor runt i världen har förlorat sina nära och kära och världsekonomin går på knäna men en sak har vi fått: TID!
 
Tid att tänka till , tänka om och tänka genom och förhoppningsvis inse det viktigaste och värdefullaste i livet.
Just nu lägger jag mycket av min tid på förverkliga min dröm och göra det jag mest brinner för! Varje dag jobbar jag fram nya recept som ska vara i min första kokbok.
 
Mina grannar både i Gbg och på Marstrand får smaka, tycka och ge respons.
Gårdagens stormiga väder tillåt ingen promenad utan jag höll mig hemma hela dagen och bakade bland annat ett gott och saftig bröd som passar perfekt både till frukost och grytor/soppor.
 
Njut av det nybakade brödet till en mustig vintersoppa eller till goa smörgåsar.
Voilà! Bon appétit! 😋❤️
 
Var rädd om er och varandra! ❤️
Ingredienser
500 g vatten (1/2 l)
50 g jäst
550 g vetemjöl special
200 g grahamsmjöl
4 tsk salt
brödalasara
Gör såhär
> Rör ut jästen i vattnet.
> Blanda mjölsorterna och tillsätt och arbeta degen i matberedaren på medelfart i ca 15 minuter. Om du knådar för hand så får du knåda nästan dubbel så länge. Viktigt att glutentrådarna tänjs ut.
> Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter till.
> Stjälp upp degen i en välsmord degbunke.
> Låt degen jäsa i ca 45 minuter på en dragfri plats. Mjöla bakbordet rejält.
> Vänd bakbunken uppochner över det mjölade bordet.
Obs! Nu är det extra viktigt att INTE knåda degen!
> Dela degen försiktigt i 2 delar.
> Forma dem mycket försiktigt för att behålla blåsorna i brödet.
> Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
> Låt jäsa i ytterligare 45 minuter.
> Värm upp ugnen till 250 grader.
> Grädda bröden i ca 20 minuter eller tills de har måtten innertemperatur på 98 grader.
> Låt bröden vila en stund under en kökshandduk.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.