Klassiska Pannkakor
Portioner
4
servingsFörberedelse
1
hour5
minutesTillagning
20
minutesFå saker är så klassiska som pannkakan. Något som alla tycker om oavsett ålder. Här kommer ett recept på klassiska pannkakor men ändå med det där lilla extra.
Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk 3%
3 st ägg
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 msk smör
Smör till stekningen
- Hemmagjord jordgubbsylt
500 g jordgubbar, frysta
500 g syltsocker
Instruktioner
- Vispa mjölet med 3 dl av mjölken så att det blir en klumpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt salt och socker.
- Tillsätt resten av mjölken! Låt gärna smeten vila i minst 1 timme innan stekningen.
- Smält 2 msk smör och blanda ner det i smeten. Stek pannkakorna gyllenbruna.
- Hemmagjord jordgubbsylt
- Lägg jordgubbarna i en gryta och slå på syltsocker.
Koka upp och låt koka 10-15 minuter. Skumma av.
Lägg upp sylten i rengjorda burkar och kyl i kylskåp eller servera direkt med pannkakorna.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook