Bananbröd De Luxe
Portioner
8
styckenFörberedelse
30
minutesTillagning
40
minutesImorse såg jag att jag hade ett par mogna bananer i fruktfatet och jag gillar inte matsvinn så resultatet blev en saftig, god, läcker banan och chokladkaka smaksatt med kanel, ingefära och valnötter. En riktigt De Luxe banan/chokladkaka.
Ingredienser
200 g mörk choklad av hög kvalité (70% kakao halt),
200 g osaltat smör (rumstempererat)
1 tsk mald ingefära,
1 tsk kanel
2 st mogna bananer
200 g rörsocker
3 st ägg,
4 1/2 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
50 g valnötter, grovhackad
50 g mörk choklad, hackad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 155 grader).
- Smöra en avlång non-stick form. Om du använder en vanlig form så måste den bröas.
- Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med 25 g av smöret och ingefära och kanel. Smält chokladen över vattenbad och rör samman till en jämn smet.
- Mosa bananerna. Vispa ihop resten av smöret med sockret. Tillsätt ett ägg i taget till en fluffig smet.Rör ner även bananmoset och tillslut vänd ner vetemjöl och bakpulver och de hackade valnötterna.
- Bred ut 1/4 av banansmeten i formen och skeda 1/3 av den smälta chokladblandningen över. Varva på detta sätt och avsluta med banansmeten.
- Strö den hackade chokladen i en linje på mitten av kakan.
- Grädda i 1 timme. Kontrollera med en provsticka att kakan är genomgräddad.
- Låt kakan stå kvar i formen i minst 10 minuter innan den stjälps upp.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook