Bœuf bourguignon à la Sara

En regnig och blåsig novemberdag som påminner om den långa vintern som är på ingång.☔️💨

På kvällstimmarna brukar jag mysa framför en härligt sprakande brasa och njuter av flammornas lekfulla rörelser. Då fylls jag av en rofylld känsla inombords. Det hörs regnet och blåsten som piskar fönsterrutorna utanför och det är skönt att krypa upp i soffan i vintermörkret. ❤️

Höst och vintermånaderna är högtid för värmande soppor och grytor. Redan igår kväll planerade jag dagens smakrika rätt!

Bœuf bourgogne à la Sara! 😋❤️
En klassiker som man lagar lite efter smak och tycke.

Ingredienser

Ingredienser för 4 personer
1 kg högrev
150 g rökt sidfläsk
4 stora morötter
200 g champinjoner
8 små schalottenlökar
4 stora vitlöksklyftor
1 bouquet garni ( är en örtblandning som består av persilja , timjan, rosmarin, och lager inlindad i en remsa purjolök.
5 dl rött vin av god kvalité
5 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 msk mjöl
1 kruka persilja (hälften används i bouquet garni och hälften för garnering)
Salt och peppar

Gör såhär

Skala, dela och skär morötterna på längden.

Värm upp en rimlig gryta.

Skär sidfläsk i små bitar och lägg i den uppvärmda grytan och fräs en liten stund.

Skala vitlök och lök och fräs i grytan tillsammans med fläskbitarna.

Dela högrev i lagom stora bitar och lägg även dem i grytan. Tillsätt 2 msk mjöl och rör om några minuter på medelvärme till köttbitarna får en fin yta.
Tillsätt röttvin, buljong och tomatpuré. Arrangera en fin Bouquet garni och lägg den i grytan.
Lägg i även morötterna och skivade champinjonerna.

Salta och peppra.

Koka upp grytan och strax efter sänk värmen till det lägsta. Låt grytan står på mycket låg värme över natten.

 

Garnera med hackad persilja strax innan serveringen.
Voilà! Bon appétit! 😋❤️🍂🍁☔️💨

[yasr_visitor_votes size="medium"]

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.