Ännu en regnig dag i Bordeaux! ☔️☔️☔️☔️
Då blir det ännu en kryddig kycklingrätt, chicken tikka masala!
Lätt att förbereda ( 10 min) och snabbt att tillaga (25 min)!
Ingredienser:
- 8 stycken kycklinglårfilé
- 2 msk tikka masala (ekologisk)
- 2 msk kvalité olivolja till marinering och 2 msk till att fräsa den marinerade kycklingen i
- 2 dl vispgrädde
- 3 cm finriven färsk ingefära (eko)
- 2 vitlöksklyftor, finriven
- 1 msk limesaft
- Salt, nymalen svartpeppar
- En kruka mynta och en kruka koriander
Gör så här:
1) Marinera kycklingslårfileerna med tikka masala kryddan och salt/nymalen svartpeppar. Låt det vila i 10 min.
2) Fräs den marinerade filébitarna i olivoljan på medelvärmen i 5 min.
3) Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt det små puttra på låg värme i 20 min.
4) Strö över hackad mynta och koriander precis innan serveringen.
Goast tillbehör till denna underbar rätt är ris smaksatt med kummin eller naanbröd. Det är även gott med en yoghurtsås (5 dl grekisk yoghurt, en halv hackad gurka, en finriven vitlöksklyfta, en nypa
salt, en msk olivolja, 2 msk hackad mynta att strö över).
Öl passar bäst till indiska rätter enligt mig!
Voilà!
Bon appétit!
[yasr_visitor_votes size="medium"]