Vi välkomnar en ny vecka i solens tecken! Vårkänslan bubblar inuti och hjärtat längtar efter kommande våren som långsamt och graciöst kliver in!
Efter helgens eventuella kalas och matiga middagar vill man ofta ha en lättare rätter på måndag. Då föreslår jag denna krämiga OMELETT MED RÖKIGT PACETTA (RÖKIGT SIDFLÄSK), POTATIS, MOZZARELLA OCH FÄRSKA ÖRTKRYDDOR!
Ingredienser
300 kokta potatisar
8 ägg
100 g rökigt sidfläsk (rökig pancetta)
125 g mozzarella
2 msk olivolja
2 msk gräslök (färsk eller frusen)
2 msk persilja (färsk eller frusen)
2 msk färsk dragon, hackad
Salt och nymalen svartpeppar
Dekoration: svarta kaloliver och ruccola sallad.
Gör såhär
Värm en stekpanna till ganska hög temperatur och häll olivoljan i.
Skiva potatisen och bryn den tillsammans med sidfläsk ett par minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Under tiden vispa äggen med en gaffel. Tillsätt kryddörterna. Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs.
Häll sedan ner det över den brynta potatis/fläsk blandningen. Skiva mozzarella och fördela osten över omeletten.
Det tar ca 5 minuter tills äggen har stannat och har ändå en krämig konsistens.
Dekorera den här krämiga, smakfulla omeletten med Kalamata svarta oliver och ruccola blad. Servera varmt eller ljummen!
Bon appétit!