Här kommer receptet till goaste Chokladmadeleinekakor doppade i chokladganache och dekorerade med hackade pistaschnötter och hasselnötter. 😋
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 dl rörsocker
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk äkta vaniljsocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 krm salt
- 1 dl vetemjöl special
- 1/2 dl kakao av god kvalité
- 75 g hackad mörk choklad (70% kakaohalt)
- Chokladganache
- 1 dl vispgrädde, 150 g mörk choklad, 25 g smör
- 50 g hackade pistaschnötte, 50 g hackade hasselnötter
Gör så här:
- Smält smöret i en liten kastrull och låt det svalna.
- Vispa ägg, rörsocker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
- Vispa i sirap och det smälta smöret.
- Sikta ner vetemjöl, salt, kakao och vispa ihop till en smidig smet.
- Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210 grader (vanlig ugn), varmluft ugn på 185 grader.
- Vänd i smeten den hackade mörk chokladen och blanda väl.
- Fördela smeten i en smord madeleinekakplåt eller i madeleinesilikonformar,
- Grädda kakorna i ca 7 minuter i ugnen.
- Låt kakorna vila en liten stund i plåten. Sedan flytta dem till en galler så de får svalna ordentligt.
- Chokladganache:
- Koka upp vispgrädden i en liten kastrull och lägg den åt sidan.
- Lägg i den hackade chokladen och rör om försiktigt tills chokladen har smält helt och hållet.
- Klicka i smöret och rör om försiktigt tills smöret ha smält.
- Montering: doppa den raka sidan av kakan i ganachen och strö över hackade pistaschenötter eller hasselnötter.
Voilà! Bon appétit! 😋❤️
{"title":"Omdöme","size":"medium"}