Madeleinekakor med Julkryddning

Vintersolen strålade generöst över staden och värmde upp kropp och själ! 😌 Känslan av tacksamhet fyllde mitt hjärta redan på morgonkvisten! 🙏❤️☀️☀️☀️☀️🍂🍁
Mina vackra och saftiga Saffran/apelsin Madeleinekakorna fick mycket varm uppmärksamhet! 😋Det gläder mig innerligt! 😃
Veckorna framtill julafton kommer jag lägga ut ett antal av mina beprövade favorit jul-recept och hoppas att ni blir inspirerade.
Det känns att vi i år mer än någonsin behöver krydda julen med extra kärlek och värme! ❤️
På tal om värmande kryddor bakade jag idag JULKRYDDADE
MADELEINEKAKOR med kanel och nymortlade kardemummakärnor! 😋😋 Supermysigt! ❤️ Doften av de ljuvliga julkryddorna spred en mysig julstämning i vårt bo. ❤️

Ingredienser

100 g smör

2 ägg

1 dl rörsocker

1 msk farinsocker eller Cassonade socker

1 tsk äkta vaniljsocker

1 msk flytande honung

1 krm salt

1 tsk malen kanel

1/2 tsk nymortlade kardemummakärnor

1 1/2 vetemjöl special

 

Madeleineformar

Madeleineformar

Gör såhär

Smält smöret i en liten kastrull och lägg åt sidan.

 

Vispa ägg, rörsocker, farinsocker, vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa i honung, och det smälta smöret.

Blanda torra ingredienserna och sikta in och vispa en liten stund.

Täck skålen med plastfolie och låt den stå i kylen i ca 30 minuter.

 

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).

 

Fördela smeten i en smord madeleinebakplåt (eller av silikon).

 

Grädda kakorna i ca 7 minuter.

 

Låt kakorna vila i formen ett par minuter. Sen kan du flytta dem till gallret för att svalna.

 

Voilà! Bon appétit! 😋❤️

 

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.