Quiche Zucchini och Chevre

Sista helgen innan julafton! Dagen gick åt julklappshopping!

Mycket ovanligt men skönt december temperatur! Svaga solglimtar trängde sig fram! Underbart att få se solen även för en liten stund! 🌥🌥😌

Det finns några basråvaror som jag ALLTID har i mitt kylskåp: ägg, grädde, ost av olika slag, mjöl och socker.

Om man har dessa råvarorna hemma så går det nästan alltid att ordna något gott på ett mycket enkelt sätt.

 

Den här krämiga och busenkla pajen bakade jag igår kväll.

Sådana typer av pajer kallas för Quiche i Franrike. Det finns quiche med många olika fyllningar förstås. Det vanligaste och mest kända quiche är quiche Lorraine som innehåller bacon eller sidfläsk och gruyère äggstanning.

 

Jag hade chèvre , Emmentaler (den klassisk schweiziska osten) och 2 zucchini hemma. Resultatet blev en supergod ZUCCHINI PAJ MED CHÈVRE OCH EMMENTALER eller på franska ( Quiche courgette & chèvre).

 

  1.  

Njut av den krämiga, smakrika zucchini/chèvre pajen tillsammans med en god grönsallad.

Voilà ! 👌 Bon appétit ! 😋❤️

Ingredienser

Pajskal:

  • 2 dl vetemjöl special
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 125 g kallt smör
  • 1 kylskåpskall ägg
  •  

Fyllning:

  • 2 zucchini (mellanstora)
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g Emmentaler, riven
  • 150 g chèvre (mjuk med skal i rullform)
  • Salt och nymalen svartpeppar
Gör såhär
  1. 1) Skär smöret i små bitar. Blanda mjölsorterna och saltet i en skål. Nyp ihop mjöl och smöret snabbt för hand eller mixa ihop till en smulig massa.
  2.  
  3. 2)Tillsätt det kalla ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
  4. 3) Tryck ut den i en pajform och ställ kallt i 30 minuter.
  5.  
  6. 4) Sätt ugnen på 180 grader.
  7.  
  8. 5) Under tiden kan du förbereda fyllningen.
  9. Vispa ihop ägg och vispgrädde.
  10.  
  11. 6) Riv Emmentaler och tillsätt i äggblandningen. Salta och peppra.
  12.  
  13. 7) Skölj av zucchini och skär dem i 1 cm rundlar.
  14. Skär även chèvre i tunna rundlar.
  15.  
  16. 8) Förgrädda skalet i 10 minuter.
  17.  
  18. 11) Fördela zucchini rundlarna i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  19.  
  20. 12) Slutligen fördela chèvre rundlarna över äggstanningen.
  21.  
  22. 13) Grädda i ca 45 minuter eller tills stanningen har ”stannat”!

[yasr_visitor_votes size="medium"]

 

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.