Gör pajskal! Det behövs:
2 dl vetemjöl special, 1 dl grahamsmjöl, 1/2 tsk salt, 125 gr kylskåpskallt smör, 1 msk kallt vatten eller ett kylskåpskallt ägg.
Fyllning:
En tomatsås, riven parmesan och överst aubergine skivor.
Tomatsås :
värm upp pannan och häll i 2 msk olivolja . Finhacka både schalottenlöken och vitlöken och svetta några minuter utan att löken får färg. Tillsätt tomatpurén, krossade tomater, muscovadosocker, vitt vin, citronsaft och alla kryddor. Låt det puttra på medelvärme tills all vatten har dunstat! Viktigt! Vi vill INTE ha någon rinnig soppa tvärtom den ska få en ganska fast konsistensen.
Under tiden då tomatsåsen puttrar fint i sin egen takt, skiva auberginerna i 1/2 cm rundlar. Salta skivorna och låt dem att stå i 10 min. Torka av det bittra vätskan som har kommit ur abergine skivorna med hushållspapper. Värm upp ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll generöst med olivolja och lägg aubergine skivorna på. De ska vara i ugnen bara 10 minuter och blir halv mjuka utan att ta färg.
Montering:
Fyll den förgräddade pajskalet med den fasta tomatsåsen. Strö över den rivna parmesan osten och överst ska vara de halvfärdiga aubergine skivorna. Lägg några rosmarin blad överst.
Grädda aubergine pajen i 30 min i 175 grader eller tills auberginen skivorna har fått fin gyllene färg!
Servera gärna tillsammans med en fräsch grön sallad!
Voilà!
Bon appétit