Saffran- och apelsinmuffins

Tiden går som ett snabbtåg och det gäller att ta vara på varje stund och förgylla tillvaron om vi har möjlighet till. 😌❤️ Många medlemmar på min FB-grupp Saras Afternoon Tea har frågat efter receptet på dessa saftiga saffran/apelsin muffinsarna! Här kommer det:

Saffran- och apelsinmuffins

5 from 4 votes
Course: efterrätt
Antal

12

stycken
Förberedelse

30

minutes
Tillagning

12

minutes

Goda och saftiga muffins som passar bra under alla årstider men kanske extra bra runt påsk.

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 150 g smält smör

  • 1/2 gräddmjölk

  • 2 1/2 rörsocker

  • 4 dl vetemjöl special

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk äkta vaniljsocker

  • skalet och saften av en ekologisk apelsin

  • 1 kuvert saffran

  • 50 gr mandelflarn

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt gräddmjölken. Tillsätt saffran i smör/gräddmjölk-blandningen och ställ den åt sidan och låt det dra i 5 minuter.
  • Skölj av apelsinen ordentligt i varmt vatten, riv skalet och pressa ur saften. Tillsätt det rivna skalet och saften i smör/gräddmjölk-blandningen och häll den sedan i de uppvispade äggen.
  • Blanda de torra ingredienserna och sikta i smeten. Blanda ordentligt (inga klumpar!).
  • Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till 3/4 del. Strö över mandelflarn.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Gör gärna en stickprov för att kolla att muffinsarna är klara! (Ingen kladdig smet i mitten!). Låt de svalna en lite stund och mumsa på en direkt och njut!

Saras Notis

  • Att låta saffran stå och dra med smör/gräddmjölksblandningen i 5 minuter är en viktig detalj för att saffransmaken verkligen ska komma till sin rätt.

Testade du detta receptet?

Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott

Lagade du det här receptet?

Like us on Facebook

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.