Tiden går som ett snabbtåg och det gäller att ta vara på varje stund och förgylla tillvaron om vi har möjlighet till. 😌❤️ Många medlemmar på min FB-grupp Saras Afternoon Tea har frågat efter receptet på dessa saftiga saffran/apelsin muffinsarna! Här kommer det:
Saffran- och apelsinmuffins
Antal
12
styckenFörberedelse
30
minutesTillagning
12
minutesGoda och saftiga muffins som passar bra under alla årstider men kanske extra bra runt påsk.
Ingredienser
3 ägg
150 g smält smör
1/2 gräddmjölk
2 1/2 rörsocker
4 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
skalet och saften av en ekologisk apelsin
1 kuvert saffran
50 gr mandelflarn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt gräddmjölken. Tillsätt saffran i smör/gräddmjölk-blandningen och ställ den åt sidan och låt det dra i 5 minuter.
- Skölj av apelsinen ordentligt i varmt vatten, riv skalet och pressa ur saften. Tillsätt det rivna skalet och saften i smör/gräddmjölk-blandningen och häll den sedan i de uppvispade äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta i smeten. Blanda ordentligt (inga klumpar!).
- Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till 3/4 del. Strö över mandelflarn.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Gör gärna en stickprov för att kolla att muffinsarna är klara! (Ingen kladdig smet i mitten!). Låt de svalna en lite stund och mumsa på en direkt och njut!
Saras Notis
- Att låta saffran stå och dra med smör/gräddmjölksblandningen i 5 minuter är en viktig detalj för att saffransmaken verkligen ska komma till sin rätt.
Testade du detta receptet?
Tagga @saras_ekogott på Instagram och hashtagga med #sarasekogott
Lagade du det här receptet?
Like us on Facebook