Ansjovispaj
Häromdagen bakade jag en ansjovispaj som blev supersmarrig. Den här smakrika pajen rekommenderar jag varmt till alla som förtjusta i ansjovis smaken.
Jag bjöd goda grannar på 5:e och 2:a våningen på varsin bit.
Så här skrev min granne på 5 våningen till mig:
”Vansinnigt god ansjovispaj! Det är inte fel att ha en granne som bjuder mig på smakbitar av allt gott.”🥰❤️
Grannen på 2 våningen skrev så här:

"Tack Sara för den goda ansjovispajen! Ett utmärkt alternativ till Jansson. Har tagit en bit som appetizer ett par dagar för det var en så stor bit jag fick. 😋👌"

Ingredienser
Pajskal:
2 dl vetemjöl special
1 dl grahamsmjöl
2 msk sesamfrön
125 g kallt smör
30 g kallt vatten eller 1 kylskåpskallt ägg
 
Fyllning:
3 gula lökar, skivade
1 msk smör
3 ägg
3 dl grädde
3 dl cheddarost, riven
1 tsk kanel
1/2 purjolök
125 g ansjovisfiléer
Salt/svartpeppar  
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 grader (vanlig ugn) , 180 grader (varmluft ugn).
 
2. Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajen. Tyck ut degen i en form (23 cm i diameter). Ställ pajformen i kylen och låt degen vila i 30 minuter.
 
3. Under tiden skiva löken och stek den mjukt i smör på medelvärme.
 
4. Skiva även purjolöken.
 
5. Vispa ihop ägg, grädde, kanel, ost, salt och peppar.
 
6. Dags att förgrädda pajskalet. Ta ut pajformen ur kylen och nagga botten och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
 
7. Bred ut lök, purjolök och ansjovisfiléer i pajskalet.
 
8. Häll över äggblandningen.
 
9. Grädda i ugnen i 30 minuter.
 

Voilà! Bon appétit! 😋❤️

[yasr_visitor_votes size="medium"]

 

Senaste inläggen

Ugnsrostad Pumpa med Nötter
UGNSROSTAD POTIMARRON som kan ätas både som tillbehör men också som en hälsosam vegetarisk rätt.
Panerad Torskrygg med Parmesan och Hasselnötter
| HuvudrätterRecept |
En otrolig smakrik rätt som jag kompletterade med färsk pasta blandad med riven parmesanost! Riktigt mumsigt!
Basilikakräm
Basilikakräm som kan användas på många sätt, ex till pastasallad.
Betor med Blåmögelost och Valnötter
Jag tycker om att skapa lätta rätter för lata dagar och här kommer en riktig favorit. Betor är både
Rustik Jordgubbspaj
Bjuder på receptet på min RUSTIKA JORDGUBBSPAJ . Ni som känner och följer mig vet att jag tycker mycket
Tarte Tatin Express
En somrig bärkaka. TARTE TATIN EXPRESS á la Sara. Alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! Många tror att Tarte Tatin endast görs med äpple eller päron.
Kycklingbröstfilé På Tomatvinägrettbädd
Matig och fräscht recept på kycklingbröstfilé på en vinägrettbädd av tomater.
Aprikospaj med Mandelmassa och Honung
fter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Sagt
Piémontaise Potatissallad
Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar!
Roquefortfyllda aprikoser
Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!
Sallad med Tomater och Jordgubbar
Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa?
Syrenmarmelad
Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! 😋😋Det är SYRÉNTID nu och det gäller
Vattenmelonsallad med mozzarella
Ett busenkelt, superfräscht, vackert och svalkande sommarrecept som faller alla i smaken! Passar perfekt på picknick, som grilltillbehör eller bara som den är! I detta recept har jag valt en kärnfri mindre vattenmelonsort.